Waarom een responsive website onmisbaar is

Het gebruik van mobiele apparaten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Voorheen haalden we onze laptop tevoorschijn om iets op te zoeken, maar hoe anders is dat nu? Met de komst van smartphones heb je  altijd een mini laptop bij de hand! Dit zien we ook terugkomen in het online zoekgedrag. Een responsive website is geen nice to have meer, maar need to have!

Wat is een responsive website?

Op je desktop ziet een website er vaak anders uit dan wanneer je deze bezoekt via een mobiel apparaat. Dit komt, omdat een responsive website zich aanpast aan de grote van het scherm. Dit vergroot het gebruiksgemak voor de bezoeker, omdat een responsive website goed klik- en leesbaar is. Wanneer heb je voor het laatst zelf eens gekeken hoe je website er uitziet op een mobiel apparaat? Het is belangrijk dit regelmatig te doen, want je wilt bezoekers zo lang mogelijk houden op je website.

Nederlanders en mobiel shoppen

Steeds vaker doen Nederlandse online aankopen bij webshops via een tablet of smartphone. Uit onderzoek blijkt dat Nederland wereldwijd één van de voorlopers is als het gaat om mobiel shoppen. Zweden (60%) en Noorwegen (57%) zijn koploper wanneer het gaat om mobiele transacties. Nederland volgt met 53% mobiele transacties in het derde kwartaal van 2018 als vijfde.

Hogere ranking in Google

Een responsive website krijgt automatisch een hogere ranking in Google. Wil je dus beter gevonden worden door de doelgroep? Maak je website dan zo snel mogelijk mobielvriendelijk. De kwaliteit van je website en de daarop geschreven content wordt steeds belangrijker. Een lagere ranking in Google leidt tot minder bezoekers en dus omzet.

Gratis stappenplan voor een responsive website

Vraag via het contactformulier van Nerox een gratis website analyse aan om te controleren of je website voldoet aan de gestelde eisen van Google. Je ontvangt namens Nerox een kosteloos adviesrapport met daarin een aantal directe verbeterpunten om de performance te verbeteren. Hoe beter de performance van je website, hoe hoger de ranking in Google!

Kom je er niet uit? Ook dan mag je na het ontvangen van het adviesrapport geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor een korte toelichting.