Een eerlijke digitale wereld door een decentraal web 3.0

Web 3.0 is de volgende fase in de evolutie van het internet. De fundering is al gelegd. Het is een hyperintelligent decentraal netwerk dat in staat is om op een eerlijke, transparante en open manier te communiceren en data over te dragen.

Het is tijd om stappen te zetten

Onze website is nu ook volledig beschikbaar binnen web 3.0 via een IPFS decentrale hostingomgeving en het decentrale ENS domein systeem.

1
Open-source software
2
Toegangkelijk voor iedereen

Een belangrijk onderscheidend kenmerk van web 3.0 is de manier waarop dit netwerk een open netwerk is. Deze openheid houdt in dat de programma’s worden gebouwd met behulp van open-source software. Dit betekent dat de code toegankelijk is voor een open community van softwareontwikkelaars op het internet.

Ook de ontwikkeling en inzet van websites en software gebeurt op een transparante manier. Het open karakter van web 3.0 houdt in dat alle open-sourceprogramma’s in principe virtuele bronnen zijn en als zodanig beschikbaar worden gesteld aan iedereen die er voordeel uit wil halen.

1
Transactie
2
Blockchain verificatie

Het concept van een trustless netwerk is niet nieuw. Het uitsluiten van zogenaamde ‘vertrouwde derden’, van elke vorm van virtuele transacties of interacties, is al lang een wijdverbreide ideologie. Gezien het feit dat datadiefstal en uitsluiting een prominent punt van zorg is onder internetgebruikers over de hele wereld, lijkt het geen goed idee om nog derden te vertrouwen met onze gegevens.

Trustless-netwerken zorgen ervoor dat er geen tussenpersonen zijn die zich kunnen bemoeien met online-transacties of interacties. Een goed voorbeeld hiervan is de zeer populaire blockchain-technologie. Blockchain wordt vooral gebruikt bij transacties met cryptovaluta, maar wordt ook steeds breder ingezet. Het is een protocol waarbij alleen de personen die deelnemen aan een transactie één-op-één met elkaar zijn verbonden. Er komt dus geen tussenpersoon aan te pas.

1
Decentrale hosting
2
Decentraal domeinregister

Het internet opnieuw in onze eigen handen

Sociale media zijn tegenwoordig immens populair. Dit is begrijpelijk, want ze stellen ons in staat om in contact te komen en te communiceren met bekenden en vreemden zonder geografische grenzen. Het is echter maar een handjevol bedrijven dat de sociale mediaplatforms bezit en deze paar bedrijven beschikken over informatie van miljoenen mensen. Dat klinkt best eng, toch? Dit is slechts één voorbeeld van hoe bedrijven onze gegevens bezitten en kunnen gebruiken voor doeleinden die we niet kennen en ons ook niet kunnen voorstellen.

Decentralisatie is een concept dat tot doel heeft deze concentratie van gegevens te elimineren door te zorgen voor alternatieven. Het web 3.0 ondersteunt deze decentralisatie volledig. Gegevens worden binnen het nieuwe web dan op meerdere gecodeerde locaties op het internet opgeslagen. Dit elimineert risico’s voor datalekken en zal de enorme datacenters waar nu onze gegevens in zitten, afbreken.

Hoe Wij Ons Inzetten

Het eerlijke web laten groeien

Behalve de technologische eigenschappen die web 3.0 bezit, maakt het bepaalde ideologieën bereikbaar die binnen van de huidige netwerken niet mogelijk zijn. Wij als eindgebruikers zullen een nieuw digitaal tijdperk ingeleid worden, waarin we de mogelijkheid hebben om meer transparantie, gelijkheid en innovatie te bewerkstelligen.

Sociale netwerken

Nieuwe sociale platformen zonder censuur, advertentiefraude en privacy schendingen.

Bankieren

Transparant bankieren zonder tussenkomst van een bank of externe partijen.

Opslag

Je data beschermd en veilig kunnen delen in de cloud zonder tussenkomst van externe partijen.

Video

Je favoriete video’s delen zonder censuur, privacy schendingen en oneerlijke advertentieinkomsten.

Wacht niet langer, doe mee met de nieuwe wereld

De weg is ingeslagen naar een nieuwe decentrale wereld waarin wij allemaal kiezen voor digitale vrijheid en gelijkheid ♡

Individu

Groei met onze gratis blogs

Gratis

Samen

Sluit je aan bij onze web 3.0 beweging

Gratis

Bedrijf

Crypto betaalmogelijkheden
Web 3.0 training
Basis tools

Op aanvraag

Bedrijf

Crypto betaalmogelijkheden
Web 3.0 training
Basis en expert tools
Jouw bedrijf op de blockchain

Op aanvraag