Meer clicks naar je website? Wij helpen je!

Het is vandaag de Internationale Dag van de Fotografie. Daarom vertellen we vandaag hoe een foto of afbeelding leidt tot meer clicks naar je website. Een websitebezoeker bepaald in 9 seconden of hij/zij verder wilt lezen. Het is dus belangrijk dat je de websitebezoeker binnen deze tijd overtuigd van jouw meerwaarde. Het is de kunst om niet te diep in te gaan op het inhoudelijke gedeelte, zorg ervoor dat je homepage uitdagend genoeg is om verder te lezen. Op lange teksten zit niemand te wachten. Daarom is het belangrijk dat korte teksten plaatst en deze extra uitlicht met een pakkende afbeelding. Het moet leuk zijn om een bezoek te brengen aan je website. Is de afbeelding niet passend? Of is de geplaatste tekst veel te lang? Dan is de kans groot dat een website bezoeker op zoek naar een alternatieve website. Hoe je meer clicks krijgt naar je website? Lees dan snel verder!

Pakkende afbeelding

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden en is dan ook vaak de hoofdreden om verder te lezen. Zorg ervoor dat de afbeelding past bij het onderwerp en ondersteun deze met een korte uitdagende tekst om de aandacht van je doelgroep te wekken. Heb je een pakkende afbeelding gevonden? Natuurlijk heb je gecontroleerd dat deze rechtenvrij is voor commercieel gebruik om claims in de toekomst te voorkomen. Veel bedrijven kiezen ervoor om zelf afbeeldingen/foto’s te maken, omdat dit vaak geheel aansluit bij de huisstijl van het bedrijf. Heb je geen creatieve bui of tijd om afbeeldingen te produceren? Dan kun je gebruik maken van stockfoto’s.

Aanbevolen websites

  • www.pixabay.com
  • www.pexels.com

Korte teksten

Wanneer je gekozen hebt voor een pakkende afbeelding is het belangrijk dat je deze voorziet van een pakkende tekst. Zorg voor een korte pakkende introductie wanneer je bijvoorbeeld een blog wilt delen via social media. Niemand zit te wachten op lange saaie teksten. Persoonlijk haak ik zelf al af wanneer ik een pagina vol tekst zie zonder kopteksten en afbeeldingen. Daarnaast is een lange tekst ook onvriendelijk om te lezen op mobiele apparaten. Maak gebruik van korte zinnen en zorg ervoor dat de tekst makkelijk is om te lezen.

Meer clicks naar je website? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Nerox.