Skip to main content

Je website is het verlengstuk van je bedrijf om waardevolle klanten aan te trekken en je business te laten groeien. Net als jouw bedrijf heeft je website ook aandacht nodig om elke maand nieuwe bezoekers aan te trekken. Een verouderde website jaagt niet alleen bezoekers weg, het zorgt ook voor een lagere ranking in Google en kost dus klanten. Hieronder 5 tips om je website up-to-date te houden!

Ben je zelf gelukkig met je website?

Hoe gelukkig word je zelf bij het openen van je website? Wanneer je zelf niet enthousiast bent is de kans groot dat een bezoeker ook teleurgesteld vertrekt naar de concurrent. Zorg voor een geoptimaliseerde website die is afgestemd om de behoefte van de klant. Vergeet daarnaast niet de werking van je website te controleren via een smartphone, tablet en pc.

Van websitebezoeker naar klantrelatie

Wanneer een bezoeker eenmaal terecht gekomen is op je website moet direct duidelijk zijn wat je te bieden hebt. Om een goede indruk achter te laten heb je slechts enkele seconden de tijd om jezelf te presenteren. Gebruik deze tijd dus goed, benoem mogelijke klantproblemen en geef aan hoe je dit voor de bezoeker kunt oplossen. Praat dus niet over jezelf maar laat zien hoe jij problemen oplost met een duidelijke call to action.

Voorbeeld:

Je wilt meer traffic genereren naar je website maar je hebt geen idee hoe je dit voor elkaar krijgt? Doe nu de gratis website analyse van Nerox en ontvang een volledig overzicht van hoe je website ervoor staat. Kom je er niet uit of wil je het beheer van je website uitbesteden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Is je website nog actueel?

Net als het weer kan ook de bedrijfsfilosofie veranderen. Wijzigt er iets in je huidige visie, boodschap of het aanbod? Plaats dan direct een update op je website om bezoekers te informeren. Je website moet leven, net zoals de bezoeker.

Content, content en nog eens content!

Een bezoeker laten terugkeren is makkelijker dan nieuwe traffic genereren. Een bestaande bezoeker heeft zich inmiddels ingelezen en weet wat je te bieden hebt. Voorkom dat bezoekers je vergeten en plaats regelmatig content voor een nieuw bezoek aan je website. In de huidige tijd ga je niet op zoek naar klanten, maar weten klanten je bedrijf zelf te vinden! Om een terugkeer laagdrempelig te maken kun je updates verspreiden via social media kanalen of een pakkende nieuwsbrief.

Meten is weten

Heb jij inzicht in het aantal wekelijkse bezoekers op je website? Als je dit niet weet wordt het lastig om te groeien. Om een website bezoek te verdienen moet je inspelen op de informatiebehoefte van de bezoeker. Welke content wordt wel gelezen en welke niet is een vraag die je jezelf steeds weer zou moeten stellen. Dit is een proces van vallen en weer opstaan, net als het ondernemen zelf. Leer van je fouten en doe er alles aan om de aandacht van klanten te verdienen.

Kortom, vergeet niet regelmatig je website te updaten en niet gebruikte plugins te verwijderen. Een verouderde website kost klanten! Is jouw website aan vernieuwing toe? Of wil je het onderhoud van je website uitbesteden? Neem dan contact op met Nerox voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.