Skip to main content

Het is vandaag 23 mei, de dag van de schildpad! Iedereen kent het trage beestje wel. Leuk om naar te kijken, het gaat allemaal niet zo snel en hierdoor wordt het uiteindelijk saai om naar te kijken. Sommige bedrijven hebben een trage website. Een website die net zo traag als een schildpad en daarom saai voor websitebezoekers. Het laden van een artikel duurt langer dan je bezoekje aan het toilet (lees jij weleens content tijdens een toiletbezoek?). Een toiletbezoek duurt eerder minuten dan uren en daarom wil snelle laadtijd van de website die je bezoekt. Wat je kunt doen om een trage website te voorkomen? Zie onderstaande tips!

Hosting heeft invloed op een trage website

Veel bedrijven steken veel geld in het ontwerpen van een strakke template die past bij het bedrijf. Om de kosten vervolgens laag te houden kiest men voor een standaardhosting pakket om de website online te houden. Het gevolg: een trage website! Wanneer je strakke template niet snel genoeg zichtbaar wordt ben je de bezoeker al kwijt voordat hij/zij deze heeft gezien. Zonde want zo is je strakke template alsnog duur! Kies dus niet voor de eerste aanbieder voor de hosting van je website. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Nerox voorziet u graag van een geheel vrijblijvend advies dat past bij de grootte en het doel van je website.

Uitgebreide (JAVA) scripts

We komen het heel vaak tegen. Een website maakt gebruik van te grote JAVA scripts en hierdoor duurt de laadtijd van je website net zo lang als de tijd die een schildpad nodig heeft om 400 meter af te leggen. Zorg voor compacte JAVA scripts die zijn geladen in slechts een fractie van een seconde. Deze tip is misschien iets te technisch voor je, wanneer je behoefte hebt aan een meer gedetailleerde uitleg kun je contact opnemen met Nerox.

Kleine afbeeldingen

Kijk eens aan de achterkant van je website. Hoe groot zijn de afbeeldingen die je gebruikt? Hoe groter de gebruikte afbeelding, des te langer de laadtijd is van je website. Afbeeldingen zijn heel belangrijk om je website aantrekkelijk te maken voor website bezoekers. Wanneer je te grote afbeeldingen gebruikt heeft dit gevolgen voor de laadtijd en is de kans groot dat een bezoeker vertrekt omdat de wachttijd te lang is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de prestaties van je website? Voer dan de gratis website analyse van Nerox uit. Natuurlijk ontvang je vanuit ons een gedetailleerd adviesrapport met daarin de belangrijkste verbeterpunten.