Gratis online marketingtips? Niks is gratis!

De term social selling kennen we inmiddels allemaal. Via social-mediakanalen wordt gratis kennis gedeeld om online zaadjes te planten in de hoofden van prospects. Door online marketingtips op frequente basis te delen blijven bedrijven top-of-mind bij klanten. Maar hoe gratis zijn deze online marketingtips eigenlijk? Voor niks gaat de zon op. Zelfs dat is niet waar, het kost je namelijk een dag.

Persoonlijke gegevens

Dagelijks zien we gratis e-books, whitepapers en deelname aan webinars voorbijkomen. We maken hier allemaal graag gebruik van om onze business te laten groeien. Maar heb jij jezelf weleens afgevraagd in hoeverre deze tips echt gratis zijn? Meestal krijg je de beloofde marketingtips pas na het verstrekken van bijvoorbeeld een e-mailadres. Het gevolg? Een overvol postvak met nieuwsbrieven. Het verkrijgen van een e-mailadres is de eerste stap van het proces om uiteindelijk zaken te kunnen doen met klanten. De informatie die je krijgt toegestuurd is vaak minimaal. Wil je meer weten over het onderwerp? Dan is het vaak overduidelijk hoe in contact kunt komen met het bedrijf.

Google Analytics

Diverse platforms delen op frequente basis gratis online marketingtips om te kunnen blijven bestaan. Op platformen als Frankwatching en Marketingfacts kunnen marketeers content plaatsen om hun kennis online te verspreiden. Met behulp van gratis online marketingtips trekken deze platformen bezoekers naar de website. Vervolgens maakt men gebruik van Google Analytics om (anoniem) het gedrag van bezoekers op de website te analyseren. Welke content wordt goed gelezen? Op welke tijdstippen gaat de doelgroep op zoek naar informatie? En via welke (mobiele) apparaten zoekt men naar gratis online marketingtips? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van informatie die wordt verzameld wanneer jij de gratis tips leest.

Maak gebruik van gratis online marketingtips

We kunnen allemaal weleens hulp gebruiken om de business te laten groeien. Gratis online marketingtips zijn er in overvloed. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als iemand anders al successen heeft behaald? Natuurlijk moet je niet alleen maar iets halen bij klanten, maar ook af en toe iets weggeven. Gratis tips zijn niet altijd gratis, we moeten immers allemaal geld verdienen!

Gratis websiteanalyse

Wil jij (maximaal) 2 keer per maand onze gratis online marketingtips ontvangen? Neem dan regelmatig een kijkje op deze pagina voor online marketingtips. Als eerste onze tips ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via het contactformulier.

Meer weten over online marketing, SEO, SEA? Of wil je een gratis website analyse laten uitvoeren door Nerox? Neem ook dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Natuurlijk hebben ook wij bepaalde gegevens van je nodig om contact met op te kunnen nemen en in contact te blijven.