Skip to main content

Bijna elk bedrijf doet iets op het gebied van online marketing. De hoofdreden om hiermee bezig te zijn is het verhogen van de online vindbaarheid van het bedrijf. Een mogelijke manier om beter vindbaar te zijn is bloggen op de website. Maar wist je dat je ook op andere plaatsen kunt bloggen voor een groter bereik van je blog? Een voorbeeld daarvan is het schrijven van een gastblog op een blogplatform. Het grote voordeel daarvan is dat deze platform elke maand een groot aantal bezoekers aantrekt. En dat is dus exact te reden om op het platform van Medium te gaan bloggen. Meer weten over hoe medium.com je blog bereik kan vergroten? Dat en meer lees je in dit artikel!

Wat is het eigenlijk?

Het platform Medium.com is in 2012 opgericht door Evan Williams, één van de oprichters van het nog altijd populaire Twitter. Het platform kun je zien als een kruising tussen een sociaal netwerk en een platform om te bloggen. In artikelen op dit platform is het mogelijk om links op te nemen naar je eigen website. Het zelfs mogelijk om een WordPress blog te configureren om elke post ook direct te plaatsen op Medium. Veel gebruikers zien Medium dan ook als de ultieme plek om oude blogberichten een tweede leven te geven. Dankzij het minimalistische design zonder advertenties, toeters en bellen staat het platform bekend als zeer gebruiksvriendelijk.

Hoe medium.com je blog bereik kan vergroten

Het platform beschikt over een community van inmiddels 100 miljoen lezers en dat aantal is nog altijd groeiend. Omdat medium alle artikelen automatisch sorteert en thematiseert is de kans groot dat jouw blog onder de ogen van de doelgroep komt die je wilt bereiken. Het platform biedt gebruikers ook de mogelijkheid om zelf een collectie te beheren. Een voorbeeld daarvan is het beheren van een collectie onder een bepaald thema dain interessant is voor je doelgroep. Het gevolg daarvan is je de interesse wekt van andere schrijvers om hun artikelen op te laten nemen in jouw collectie. En dat verhoogt de waarde van jouw artikelen voor de lezers aanzienlijk.

Social media

Om het bereik van berichten op medium.com verder te vergroten is het mogelijk om je profiel te koppelen aan je volgers op op Twitter en Facebook. Het platform zal na het maken van deze koppeling uitzoeken welke volgers ook een profiel hebben op Medium en je met deze volgers verbinden.

Meer weten over hoe medium.com het bereik van je blog kan vergroten? Breng dan een bezoek aan de website van Medium voor meer informatie. Een laatste reden om vandaag nog te beginnen met het schrijven van een blog op dit platform? Het plaatsen van een blog op dit platform is GRATIS!