Skip to main content

Backlinks zijn inkomende links van een andere website. Google herkent deze links als een “backlink” van goedkeuring tussen twee sites. Hoe hoger een site scoort, hoe waarschijnlijker het is om backlinks te ontvangen van andere gerelateerde sites. Backlinks spelen een belangrijke rol bij zoekmachineoptimalisatie (SEO). Daarom moeten SEO-services die zich op de top van Google richten op hun zoekwoorden of woordgroepen, ervoor zorgen dat ze deze belangrijke rankingfactor niet missen.

Laten we nu eens kijken naar een specifiek voorbeeld in SEO: blogartikelen schrijven. Als u eersteklas SEO-resultaten voor uw site wilt behalen, moet u idealiter beginnen met het schrijven van inhoud van hoge kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van uw inhoud, hoe beter de backlinkwaarde voor uw blogartikel. Dit is ook de reden waarom veel CEO’s op hoog niveau van vooraanstaande bedrijven hun blogberichten hebben gepubliceerd via online persberichten. Onthoud dat Google weet dat de inhoud die u schrijft van hoge kwaliteit is wanneer deze wordt uitgekozen door andere internetgebruikers en dit is ook een van de manieren waarop Google de rangschikkingsfactor voor u meet.

Als je net aan je carrière als SEO-contentschrijver begint, is het een goed idee om ten minste twee professionele SEO-contentschrijvers in te huren. U kunt ervoor kiezen om u te concentreren op het schrijven van blogartikelen voor Google of u kunt zich concentreren op het schrijven van inhoud voor externe websites en blogs. U kunt ook een writing-service inhuren. Op de lange termijn zal het inhuren van beide SEO-schrijfdiensten gunstig blijken te zijn voor uw zakelijke inspanningen.