Skip to main content

Je hebt een strakke website, veel bezoekers maar je haalt weinig omzet het uit internet. Herkenbaar? Na een uitgebreide zoekwoordanalayse ben je enthousiast aan de slag gegaan om je website te optimaliseren. Je hebt zoveel mogelijk zoekwoorden in je webteksten gepropt, zonder je doelgroep echt aan te spreken. Je website is zichtbaar in Google maar daar blijft het bij. Herkenbaar? Zorg ervoor dat je met pakkende SEO webteksten je doelgroep aanspreekt, niet Google!

Klant is koning (ook bij Nerox ????)

Je krijgt waardering met je website van bezoekers wanneer je inspeelt op de informatiebehoefte van je doelgroep. Natuurlijk moet je zoekwoorden verwerken in je tekst, maar doe dit op een natuurlijke manier. Wanneer je bezoekers op je website terecht komen moet het leuk zijn om verder te lezen. SEO is belangrijk, maar denk altijd eerst aan je doelgroep. Hoe je zoveel mogelijk gevonden wordt op geselecteerde zoekwoorden? Schrijf meerdere blogs en verwerk daarin je zoekwoorden op een subtiele manier. Ook bij het bedenken van een titel is het belangrijk dat je de doelgroep aanspreekt. Lukt het een keer niet om het zoekwoord in de titel te verwerken? Dan kun je er beter voor kiezen om dit achterwege te laten.

SEO zoekwoord-analyse

Voor een hogere ranking in Google is het belangrijk dat je weet op welke zoekwoorden je bezoekers zoeken. Je kunt vasthouden aan eigen gedachten, maar kruip ook op dit gebied in de huid van je doelgroep. Heb je weleens aan klanten gevraagd op welke zoekwoorden zij zoeken wanneer het om SEO gaat? Wanneer je het antwoord hierop schuldig moet blijven is het wellicht een goed idee hiermee te beginnen.

Je krijgt namelijk een o.a. een hogere ranking in Google wanneer de doelgroep je teksten leest en deelt met anderen. Klikken bezoekers direct na het opnemen van je website weg? Dan heeft dit ook negatieve gevolgen voor je ranking in Google. Wil je een zoekwoordanalyse uitvoeren die afgestemd is op het zoekgedrag van je doelgroep? Neem dan contact met ons op via het contactformulier van Nerox.

Leesbaarheid

Eenpakkende webstekst moet makkelijk weg te lezen zijn voor je doelgroep. Je kunt hele lange zinnen gebruiken om alles in detail uit te leggen, maar ook in dit geval; less is more! Maak bezoekers nieuwsgierig, geef net genoeg informatie om de interesse op te wekken om contact met je op te nemen. De werking van SEO leg je niet uit in een leuk artikel, hiervoor ga je samen in gesprek met de klant om eerst doelstellingen te achterhalen. Achterhalen of jouw teksten gemakkelijk te lezen zijn voor de doelgroep? Download dan direct de plugin van Yoast.