SEO teksten met AI, doen of niet?

Hoeveel bezoekers heb jij elke maand op je website? De kans is groot dat je op deze vraag het antwoord schuldig moet blijven. Een groot aantal ondernemers kijkt hier niet naar en gebruikt de website vooral als digitaal visitekaartje. Wat ons betreft is dat een gemiste kans. Een goede website kan namelijk de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Het gevolg van een grotere naamsbekendheid? Meer omzet! Om de organische vindbaarheid van je website te vergroten is het schrijven van SEO teksten een goede manier. Maar vaak lukt dat niet, omdat de tijd of kennis voor het schrijven van dit soort teksten ontbreekt. Een mogelijke oplossing is dat je SEO teksten gaat schrijven met behulp van AI. Maar is dat eigenlijk wel een goed idee? Dat en meer lees je in dit artikel!

Wat is AI eigenlijk?

De afkorting AI staat voor artificiële intelligentie. Ook wel kunstmatige intelligentie genoemd. Je kunt AI zien als een machine welke mensachtige vaardigheden vertoont. Een voorbeeld daarvan in de wereld van online marketing is dat je met behulp van ChatGPT een SEO tekst gaat schrijven. Dat scheelt tijd en binnen enkele minuten staat er een mooi nieuw artikel op je website. Dat klinkt aantrekkelijk, maar brengt zeker ook de nodige risico’s met zich mee voor de ranking van jouw website in Google.

Mogelijke risico’s

Op dit moment kunnen we niet zeggen of Google weet wanneer een tekst is geschreven met behulp van AI. Wat we wel kunnen zeggen is dat Google gebruik maakt van complexe algoritmes. Deze veranderen steeds weer opnieuw en het lijkt een kwestie van tijd dat Google deze teksten gaat herkennen. Wanneer Google deze teksten gaat herkennen zal deze gemarkeerd worden als niet natuurlijk geschreven door mensen. Het gevolg daarvan is dat je website minder hoog in de zoekresultaten van Google terecht zal komen. En dat is wat je juist wilt verbeteren met het schrijven van SEO teksten toch?

SEO teksten met behulp van AI doen of niet?

Wat ons betreft kan AI zeker helpen bij het schrijven van SEO teksten. Maar zorg ervoor dat je hier niet afhankelijk van bent. Je kunt AI zeker gebruiken voor het achterhalen van waardevolle zoektermen over een specifiek onderwerp. Ook voor het schrijven van teksten kun je AI gebruiken. Maar deze direct plaatsen op je website zouden wij niet adviseren. Gebruik de gegenereerde tekst als input voor het schrijven van jouw SEO teksten.

Tot slot nog een laatste tip. Veel bedrijven gaan aan de slag met het schrijven van SEO teksten om de vindbaarheid van de website te vergroten. Hierbij vergeet men echter dat zij een tekst schrijven om de doelgroep te voorzien van waardevolle informatie. Schrijf SEO teksten daarom altijd in eerste instantie voor de bezoekers op je website. Wanneer je dat doet zal je zien dat jouw website vanzelf gaat stijgen in de zoekresultaten van Google.

Na het lezen van dit artikel een vraag of hulp nodig bij het schrijven van SEO teksten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.