Wat zijn SEO teksten? En hoe schrijf ik ze?

Ondanks een strakke website heb je weinig bezoekers. Hierdoor is jouw website niet meer dan een digitaal visitekaartje geworden. Voor de ene ondernemer geen enkel probleem, de ander wenst een hogere plek in zoekmachines als Google. Maar hoe zorg je ervoor dat Google de website van jouw bedrijf voorrang geeft in de zoekresultaten? Mijn antwoord op deze vraag luidt steevast; begin met het (laten) schrijven van SEO teksten. Maar wat zijn SEO teksten dan en hoe schrijf ik ze? Na het lezen van deze blog weet ik zeker dat ook jij goede SEO teksten kunt schrijven!

Wat zijn SEO teksten?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimisation, ofwel zoekmachine optimalisatie. Bij het schrijven van SEO teksten komt de bezoeker altijd op de eerste plaats. Is jouw tekst relevant, waardevol en interessant genoeg voor de bezoeker? Pas dan kunnen juiste zoekwoorden jou helpen aan een hogere plek in Google. Hierover is Google in haar richtlijnen overigens vrij duidelijk met de tekst: “Maak een website vooral voor je gebruikers, niet voor zoekmachines”. Ook de bullet daaronder is vrij duidelijk: “Misleid je gebruikers niet”. Als contentspecialist en tekstschrijver houd ik mij natuurlijk altijd aan deze richtlijnen.

Ik schrijf dit artikel voor jou!

Voorheen was het een kwestie van de juiste zoekwoorden achterhalen om deze vervolgens zoveel mogelijk terug te laten komen in je teksten op de website. Tegenwoordig heeft het geen enkele zin om jouw teksten vol te proppen met de juiste zoekwoorden. Zoekmachines als Google en Bing zijn slimmer dan dat! Hoevaak de juiste zoekwoorden dan terug moeten komen in jouw tekst? In deze blog (ruim 500 woorden) heb ik de zoekterm 3 keer laten terugkomen. Welke zoekterm ik heb gebruikt? Kijk even naar de eerste vier woorden in de titel van deze blog, alweer een tip!

Schrijf je teksten altijd voor de bezoeker, alsof je met hem of haar aan tafel zit. Wanneer ik met jou aan tafel zit en steeds weer benoem dat ik een allround contentspecialist en tekstschrijver ben, heb ik jouw irritatiegrens waarschijnlijk binnen 5 minuten bereikt. Benieuwd hoe je een goede SEO tekst schrijft? Dan weet ik zeker dat de blog: SEO; Spreek je doelgroep aan, niet Google! jou daarbij zeker gaan helpen.

Verwacht geen wonderen op de korte termijn

Wat zijn SEO teksten? Nu je antwoord hebt gekregen op deze vraag sta je natuurlijk te trappelen om de teksten op je website te optimaliseren. Aanleg voor schrijven in het algemeen? Dan zal het je vast gaan lukken om goede SEO teksten te schrijven. Verwacht alleen geen wonderen op de korte termijn. Investeren in SEO kost tijd. Gun jezelf die tijd dan ook wanneer je na twee maanden nog steeds niet met je website op de eerste pagina van Google staat.

Begrijp je wat er staat in deze blog? Maar ben jij gewoon geen schrijfwonder om goede SEO teksten uit je digitale pen te toveren? Gebruik deze blog dan om de teksten van jouw tekstschrijver te beoordelen op kwaliteit. Heb je (nog) geen goede tekstschrijver of ben je over de huidige niet tevreden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.