Waarom de SEO Yoast plugin gebruiken?

Hoe kom ik hoger in Google? Op deze vraag kunnen veel bedrijven geen antwoord geven. Ook wij kunnen op deze vraag geen eenduidig antwoord geven. Dat is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Een goed begin is het optimaliseren van de teksten op je website voor de zoekmachine Google en Bing. Heb je een WordPress website? Dan ken je ongetwijfeld de SEO plugin van Yoast. Ken je deze plugin niet? Download deze plugin dan vandaag nog om hoger te komen in Google met jouw website. Waarom? Dat en meer gaan we aan je uitleggen in dit artikel.

Waarom de SEO plugin Yoast gebruiken?

Met meer dan 5 miljoen actieve installaties plugin Yoast met recht de nummer één genoemd worden op het gebied van SEO. Met behulp van deze plugin is het voor iedereen mogelijk om de website te optimaliseren. Een fors aantal zaken worden voor jouw beoordeeld. Blijkt dat bepaalde dingen beter kunnen? Dan wordt dat aangegeven, inclusief een extra toelichting.

Werking van SEO Yoast plugin

De SEO plugin Yoast beoordeeld jouw website op een aantal technische zaken. Maar de plugin is er met name op gericht om de content op jouw website te beoordelen. Alles wordt geworden op de door jou ingegeven zoekterm. Elke pagina die jij aanmaakt wordt beoordeeld op leesbaarheid en diverse andere SEO-factoren.

Leesbaarheid

De SEO plugin Yoast controleert alle teksten op een goede leesbaarheid. Is de tekst makkelijk leesbaar? Zijn de zinnen niet te lang en zit hier voldoende variatie in? Is er sprake van een actieve schrijfvorm? Is de paragraaflengte goed genoeg? Dit zijn allemaal voorbeelden waarop de plugin jouw teksten zal beoordelen. Is er sprake van een goede SEO tekst? Dan kan je dat zien aan de groengekleurde bolletjes.

Andere SEO-factoren

Maar wat zijn dan andere SEO-factoren waar de SEO plugin Yoast jouw teksten op beoordeeld. Is de gekozen zoekterm op de juiste manier verwerkt in de teksten? Staan er op de pagina ook linkjes naar andere interessante content om de bezoeker verder te helpen aan informatie? Dat zijn voorbeelden van andere SEO-factoren om jou te helpen aan een hogere ranking in de zoekmachines Google en Bing.

Help mij naar de top van Google en Bing

Wil je na het lezen van dit artikel zelf aan de slag met jouw online vindbaarheid? Dan wensen wij jou heel veel succes met het behalen van je doel. Geen zin of tijd om zelf de website te optimaliseren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Samen bouwen aan online succesverhalen? Wij zijn er klaar voor!