Wat is lokale SEO en hoe werkt het?

Via het internet in contact komen met iemand aan de andere kant van de wereld? Het hebben van een internetverbinding is genoeg. Maar is dat wel wat je wilt met jouw bedrijf? In sommige gevallen spreek je mensen liever lokaal aan om zaken te doen. Met lokale SEO verbeter je de online vindbaarheid van het bedrijf in de buurt. Wil je weten wat lokale SEO is en hoe het werkt? Lees dan snel verder!

Wat is lokale SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Bij lokale SEO zet je heel bewust in op het verbeteren van de online vindbaarheid van jouw bedrijf in de buurt. Hieronder een voorbeeld om uit te leggen wat lokale SEO is.

Stel dat je actief bent als kapper in Dordrecht. Wanneer het tijd is voor een knipbeurt zal iemand zeer waarschijnlijk zoeken op de zoekterm, kapper in Dordrecht. Het heeft in dit geval weinig zin wanneer je bedrijf getoond wordt in Google aan iemand uit Groningen. Wat je als ondernemer wilt is de lokale zoekterm achterhalen om lokaal gevonden te worden in de toekomst.

Waarom en wanneer inzetten op lokale SEO?

Wist je dat meer dan 50% van de zoekopdrachten in Google worden uitgevoerd met een telefoon? Zelf gebruik ik mijn telefoon ook vaak om lokaal op zoek te gaan naar een bedrijf. Bijvoorbeeld tijdens een stedentrip om te kijken waar ik sushi kan bestellen. Natuurlijk bekijk ik dan ook de reviews van andere klanten om vervolgens een keuze te maken.

Ben ik een weekend weg in Groningen? Dan ga ik geen sushi bestellen bij een restaurant in Dordrecht. Kortom; lokale SEO zorgt dus voor relevante bezoekers. Is het bedrijf actief op (inter)nationaal niveau? Dan is lokale SEO minder geschikt. In dat geval is mijn advies om te investeren in ‘normale’ SEO. Het goede nieuws? Ook daarbij kunnen we je helpen om hoger te komen in Google

Lokale vindbaarheid verbeteren

Wil jij aan de slag met lokale SEO? Dan is ons advies om eerst aan de slag te gaan met Google mijn bedrijf. Op deze pagina vind je meer uitleg over hoe je een profiel kunt aanmaken. Hieraan zijn overigens geen kosten verbonden. Bestaat er al een pagina van je bedrijf in Google? Dan hoef je alleen nog maar te claimen dat jij de eigenaar bent.

Om hoger te ranken in de lokale resultaten van Google is het belangrijk om zoveel mogelijk gegevens in te vullen. Een andere belangrijke factor is het verzamelen van zoveel mogelijk reviews van klanten.

Er zijn ook betaalde opties om de lokale vindbaarheid van je bedrijf te verbeteren. In Google Ads kun je instellen dat een advertentie alleen getoond wordt in een bepaald gebied. Dat is ook mogelijk wanneer je advertenties plaatst op Facebook.

Lokale SEO uitbesteden?

Na het lezen van dit artikel enthousiast en direct aan de slag? Dan hopen wij dat dit artikel jou verder gaat helpen. Blijft resultaat uit? Vergeet niet dat ook resultaat behalen met lokale SEO tijd kost! Wanneer je bovenstaande tips volgt komt het resultaat vanzelf.

Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij je kunnen helpen met het verbeteren van de lokale vindbaarheid van je bedrijf.