Skip to main content

Bijna elk bedrijf heeft een website. De kans is groot dat jij ook een website hebt als ondernemer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website hoger in Google komt? Nog niet zo heel lang geleden (1,5 jaar) stelde ik mezelf deze vraag ook. Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Totdat ik besloot om mezelf te verdiepen in SEO. Ik kwam tot de ontdekking dat het niet zo heel moeilijk was om hoger te ranken in Google. Op mijn hoogtepunt stonden ruim 50% van de door mij geschreven blogs in de top 10 van Google. Ook hoger ranken met je website in Google en benieuwd naar mijn geheim? Lees dan snel verder!

Wat is SEO eigenlijk?

Er zijn twee manieren om met je website hoger te komen in Google. Dat kan door het plaatsen van online advertenties in Google(SEA). Of door je website te optimaliseren voor zoekmachines(SEO). Is jouw website geoptimaliseerd voor zoekmachines? Dan zal het organische bereik van jouw website zeker toenemen. Wil je weten wat SEO is? Voor het antwoord op deze vraag wil ik je vragen om dit artikel over SEO is te lezen. Zelf houd ik mezelf altijd aan onderstaande regels en dat heeft mij zelfs een nummer één positie opgeleverd. Mijn blog over social selling stond binnen drie maanden bovenaan in Google.

Website hoger in Google? Controleer de PageSpeed van je website

Weleens enthousiast op een link geklikt om vervolgens weer weg te klikken naar de concurrent vanwege een te lange laadtijd? Het verbaasd mij dat veel bedrijven hier geen aandacht aan geven. Het is misschien wel de belangrijkste voorwaarde om met je website hoger in Google te komen. Mijn eerste tip is dan ook om te kijken naar de PageSpeed van jouw website. Is jouw website te traag? Dan kan het artikel; een trage website kost klanten jou zeker helpen om de website sneller te maken. Mijn beginnersfout? Ik dacht kosten te besparen door te kiezen voor het standaard hostingpakket.

Publiceer content

Waarom zou een bezoeker terugkeren naar je website als alles nog hetzelfde is? Voorkom dat jouw website niet meer is dan een digitaal visitekaartje. Geef bezoekers een goede reden om regelmatig terug te keren op jouw website. Wil jij meer clicks naar je website genereren? Pas dan eens in de zoveeltijd de teksten op je website aan. Of publiceer minimaal één keer per maand een informatieve blog en geef antwoord op de informatiebehoefte van de doelgroep. Het voordeel van bloggen? Je kunt er nieuwe zoektermen in verwerken om met meerdere pagina’s van je website hoger in Google te komen.

Leesbaarheid

Zorg voor een goede leesbaarheid van de teksten op je website. Ook dit is een belangrijke voorwaarde om hoger in Google te komen. Steeds meer bedrijven investeren in het (laten) schrijven van SEO teksten. Wil jij ook beschikken over SEO teksten? Lees dan het artikel; Wat zijn SEO teksten en hoe schrijf ik ze? In deze blog leg ik uit waar een goede SEO tekst aan moet voldoen. Heb je aanleg voor schrijven in het algemeen? Dan gaat het jou met deze tips zeker lukken om goede SEO teksten te schrijven.

Hulp nodig om met jouw website hoger in Google te ranken?

Wil jij na het lezen van deze blog aan de slag met de online vindbaarheid van je website? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of wil je dit laten doen door een specialist van Nerox? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Op zoek naar meer tips over online marketing? Breng dan een bezoek aan de blogpagina van Nerox.

Onze tips als nuttig ervaren? Weet dan dat wij het enorm waarderen als je de moeite neemt dit artikel verder te verspreiden.