Skip to main content

Zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google staan. Dat is natuurlijk wat we allemaal willen wanneer we investeren in SEO. Maar helaas kunnen we niet allemaal  bovenaan in Google staan. Om dat wel te bereiken moeten wij markteers moeite blijven doen om die toppositie in Google te behouden. Anderzijds biedt elke update kansen voor een ander bedrijf om hoger te komen in de zoekresultaten. Het algoritme wijzigt continu en wie daar het beste op inspeelt krijgt een plekje in de top. Ook nu kondigt Google een SEO ranking update aan. Is jouw content uniek en echt van waarde voor de doelgroep? Dat is alvast een tipje van de sluier. Meer hierover lees je in dit artikel!

Google SEO update

In de toekomst is het optimaliseren van de teksten op je website niet meer voldoende. Onlangs heeft Google bekend gemaakt dat zij het algoritme verder gaat verfijnen. Het plaatsen van een SEO tekst met 300 woorden gaat niet langer voldoende zijn. Na het uitrollen van de nieuwe update zal unieke en waardevolle content van substantiële lengte hoger ranken dan een SEO tekst van slechts 300 woorden. Afhankelijk van de doelgroep is onze verwachting dat een minimum aantal van 400-500 woorden de ondergrens gaat zijn. 

Daarnaast blijft het heel belangrijk dat je de content schrijft voor de doelgroep en niet voor zoekmachines. Net zoals met dit artikel willen wij jou graag informeren over de update en daarmee helpen om ook in de toekomst hoog te ranken in Google. Het aanspreken van je doelgroep in plaats van Google gaat in de toekomst dus nog belangrijker zijn.

Engelstalige content

De bekendgemaakte Google SEO update zal in eerste instantie uitgerold worden voor de Engelstalige content. Hierna zal Google per land de update steeds verder uitrollen. Dat geeft jou in Nederland nog even de tijd om de content op je website aan te (laten) passen. Heb je op dit moment content op je website staan zonder echt waardevolle inhoud? Dan is het aan te raden om deze content offline te halen en opnieuw te (laten) schrijven. En natuurlijk is het aan te raden om deze informatie over de update ook te gebruiken bij het schrijven van nieuwe content. 

Hulp nodig?

Wij helpen elke maand een groot aantal klanten om te scoren in de zoekresultaten van Google. Naast het schrijven van nieuwe content helpen wij hen ook met het optimaliseren van oude content. Soms kan een kleine aanpassing grote impact hebben op het laten stijgen van een artikel in de zoekresultaten.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je graag eens met ons van gedachte wisselen bij het opstellen van een winnende SEO strategie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Wij komen graag bij je langs op locatie voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Een gesprek op locatie is wat ons betreft nodig om ons in te kunnen leven in het bedrijf en in de toekomst samen jouw doelgroep aan te spreken met unieke en waardevolle content.

Samen bouwen aan online succesverhalen? Wij zijn er in elk geval helemaal klaar voor!