Skip to main content

Je website bevat veel unieke relevante content voor de doelgroep. En ook de domein autoriteit (linkbuilding) is op orde. Maar het lukt niet om een plek te krijgen in de top van Google. Bij SEO denkt men vaak alleen aan het delen van unieke content en linkbuilding. De techniek van de website? Dat vergeet men nog weleens. Een belangrijke techniek om te stijgen in Google is het toevoegen van rich snippets. Het is een manier om extra op te vallen in de organische zoekresultaten van Google. Meer weten over deze techniek? Lees dan snel verder!

Wat zijn rich snippets

Na het lezen van de introductie wil je natuurlijk eerst weten wat rich snippets zijn. In de zoekresultaten van Google zie je steeds vaker uitgelichte onderdelen over een betreffende pagina. Dat zijn dus rich snippets. Je kunt ze genereren door gebruik te maken van structured data. Op deze manier maak je voor Google duidelijk waar de content op je website over gaat. Waarom Google hier zoveel waarde aan hecht? Omdat zij op deze manier de gebruikers van Google snel kunnen voorzien van de gewenste informatie.

Verschillende soorten

Rich snippets zijn er in verschillende soorten. Je kunt ze gebruiken om reviews uit te lichten om op deze manier te werken aan de online uitstraling van het bedrijf. Ook kun je ze toevoegen aan producten om klanten te voorzien van productinformatie in Google. Je kunt ze ook gebruiken om op een veelgezochte vraag antwoord te geven en ondertussen je dienst onder de aandacht te brengen. Dit doen we bij verschillende bedrijven en dit heeft in veel gevallen als resultaat dat ze op de eerste positie zichtbaar zijn in Google. Zoals te zien op de afbeelding hieronder.

Wat zijn de voordelen van rich snippets?

Bijna elk bedrijf is tegenwoordig bezig met de online vindbaarheid. Dat kan door het optimaliseren van de teksten op de website, het verkrijgen van backlinks en het regelmatig delen van interessante content. Maar weinig bedrijven houden zich bezig met de techniek van de website. En juist daar valt veel winst te behalen om sneller te stijgen in Google. Door rich snippets toe te voegen kun je het aantal klikken vanuit organisch verkeer vanuit Google verhogen.

Eigen ervaring

Natuurlijk hebben wij bij Nerox ook zelf het effect van rich snippets getest. Wij constateren dat het echt helpt om hoger getoond te worden in de zoekresultaten van Google. Vorig jaar schreven wij een blog over wat SEO teksten zijn. In eerste instantie wilde het niet lukken om dit artikel te laten ranken in Google. Na het toevoegen van rich snippets verscheen het artikel binnen een maand in de top van Google. Inmiddels heeft het artikel een tweede plek in de zoekresultaten van Google op de populaire zoekterm ´Wat zijn SEO teksten´.

Meer informatie

De conclusie die je wellicht zelf al hebt getrokken is dat jij je met rich snippets kunt onderscheiden van de concurrent. Zelf aan de slag? Dan kan deze informatie jou daar zeker bij gaan helpen. Kom je er zelf niet uit? Of wil je meer weten over rich snippets en de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Bedankt weer voor het lezen en graag tot de volgende keer!