SEO strategie voor beginners

Bijna elk bedrijf doet aan online marketing om een dienst of product uit te lichten bij de klant. Om dat te bereiken willen we allemaal zo hoog mogelijk staan in de zoekresultaten van Google. Dat kan door middel van Search Engine Advertising(SEA) of Search Engine Optimisation (SEO). Met het plaatsen van online advertenties (SEA) ben je direct zichtbaar. Het nadeel daarvan is dat het geld kost en wanneer je de advertentie offline haalt je direct niet meer zichtbaar bent. Dat is anders dan wanneer je inzet op het behalen van een hoge ranking in de organische zoekresultaten (SEO) van Google. Nadeel hiervan is dat het tijd kost om een hoge ranking in Google te behalen. Maar wanneer je die positie eenmaal bereikt hebt je deze voor lange tijd zal behouden zonder hiervoor te hoeven betalen. In dit artikel meer over de SEO strategie voor beginners.

Wat is SEO eigenlijk?

Zoals eerder aangegeven staat de afkorting SEO voor Search Engine Optimisation. Zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Met behulp van de juiste zoekwoorden, unieke content en linkbuilding bouw je langzaam aan de online zichtbaarheid van jouw bedrijf in de organische zoekresultaten van Google. In dit artikel leggen we graag verder aan je uit wat SEO is en hoe het werkt. Met deze informatie weet ik zeker dat jij aan de slag kunt met het opzetten van een goede SEO strategie.

Voorbereiding

Voordat je aan de slag gaat met SEO is het belangrijk om te achterhalen of Google de content op jouw website op dit moment indexeert. Om dat je controleren kun je de domeinnaam (bijvoorbeeld: www.nerox.nl) van je website invoeren op de website van Ubersuggest. Verschijnen er in het overzicht meerdere pagina’s van je website? Dan worden de pagina’s van jouw website geïndexeerd en kun je gaan bouwen aan de organische vindbaarbaarheid van jouw bedrijf in Google.

Maak je op dit moment gebruik van een WordPress website? Dan is het aan te raden om direct de plug-in van Yoast te installeren. Hiermee kun je direct al jouw teksten controleren op leesbaarheid en worden deze ook voorzien van een SEO score. Zijn beide bolletjes groen? Dan is de content voor het grootste gedeelte geoptimaliseerd voor de zoekmachine Google. Vergeet ook niet om je website aan te melden bij Google Analytics zodat je kunt zien of het verkeer naar je website toeneemt. Resultaten meten is weten zullen we maar zeggen.

SEO strategie voor beginners

Verwacht geen wonderen op de korte termijn. Al het werk van vandaag is de zichtbaarheid van jouw bedrijf in de toekomst. Daarom is het belangrijk om vooraf na te denken over een goede SEO strategie. Stel jezelf daarbij minimaal onderstaande vragen:

  • Aan welke informatie hebben mijn klanten behoefte?
  • Welke zoektermen gebruiken zij bij het zoeken naar informatie?
  • Via welke online marketingkanalen kan ik mijn doelgroep optimaal bereiken?

Bovenstaande vragen zijn slechts een aantal voorbeelden. Bij starten met SEO is het in elk geval belangrijk dat je hier dagelijks mee bezig bent. Maak je gebruik van een online marketingbureau om hoger te ranken in Google? Zorg dan dat er minimaal één contactpersoon is die het bureau blijft voorzien van input.

Heb je na het lezen van dit artikel een vraag? Of hulp nodig bij het opzetten van een winnende SEO strategie? Neem dan contact met ons voor meer informatie. Wjj hebben veel ervaring bij het opzetten van een winnende SEO strategie bij onze klanten en gaan dan ook graag met jou aan de slag om samen te bouwen aan een nieuw online succesverhaal.