Skip to main content

Wij willen met ons bedrijf beter zichtbaar zijn online. Steeds meer ondernemers zijn hiermee bezig. Om dat te realiseren is het belangrijk om de teksten op de website te optimaliseren voor zoekmachines als Google en Bing. Dan komt de vraag, ga ik zelf aan de slag? Of is het beter om een SEO tekst te laten schrijven? Dat bepaal je helemaal zelf! In dit artikel in elk geval een aantal tips om je op weg te helpen.

Wat zijn SEO teksten?

Als eerst is het belangrijk om te weten wat SEO teksten zijn. Pas dan kan je bepalen of je zelf aan de slag gaat. Of dat het misschien beter is om een SEO tekst te laten schrijven door ons. Geen idee wat SEO teksten zijn? Klik voor het antwoord even op de link aan het begin van deze alinea. Waarom deze blog jou verder kan helpen? Deze blog stond na 3 maanden al op nummer één in Google en daar zijn we trots op!

Zelf aan de slag

Je weet inmiddels wat SEO teksten zijn. Dan is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan. Heb je een WordPress website? Installeer dan de SEO Yoast plug-in voordat je aan de slag gaat. Waarom? Deze tool beoordeeld alle door jou geschreven teksten op leesbaarheid en andere SEO-factoren.

SEO teksten (laten) schrijven, vergeet de zoekwoord analyse niet uit te voeren!

Gaat het lukken om zelf een SEO tekst te schrijven? Dan wil je natuurlijk wel dat jouw tekst wordt gevonden door de doelgroep. Om gevonden te worden is het belangrijk om te achterhalen waar de doelgroep op zoekt. De zoekterm achterhaald? Probeer deze dan subtiel te verwerken in jouw SEO tekst. Om een zoekterm te achterhalen maak ik gebruik van de Google Ads zoekwoordplanner of de gratis tool Ubersuggest.

Delen met velen!

Je hebt een SEO-tekst geschreven of dit laten doen. Een veelgemaakte fout is dat veel ondernemers de SEO-tekst publiceren op de website en gaan wachten op bezoekers. De SEO-tekst wordt een keer gedeeld op Facebook en LinkedIn, maar dan stopt het ook wel. Ons advies is om een bericht zoveel als mogelijk te delen. Niet alleen via Sociale Media of een nieuwsbrief. Stuur de link ook eens door via de mail of de chatfunctie op Sociale Media. Natuurlijk vergeet je ook niet te vermelden waarom je aan hem of haar moest denken bij het sturen van de link.

SEO-tekst laten schrijven door Nerox

Geen schrijfwonder? Of gewoon geen tijd om zelf SEO-teksten te schrijven? Dan kan je dit uitbesteden aan ons! Samen bouwen aan online succesverhalen is wat wij het allerliefste doen met onze klanten. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.