Website laten ontwerpen of zelf doen?

Zelf een website maken hoeft niet moeilijk en duur te zijn. Er zijn online verschillende tools te vinden om zelf aan de slag te gaan. Het is over het algemeen goedkoper dan een website laten maken door een bureau. Het kost vaak alleen tijd en die heb je vaak nog wel bij het starten van een bedrijf. En dat is dan ook vaak reden voor een startende ondernemer om zelf aan de slag te gaan. Of men schakelt hier de hulp in van iemand die handig is met computers. Maar na verloop van tijd kiest men er vaak voor om een nieuwe website te laten ontwerpen door een bureau. Waarom? Dat en meer gaan we aan je vertellen in dit blog.

Waarom een website laten ontwerpen?

Vaak lukt het heel goed om zelf een website te maken. Wanneer het bedrijf groeit is er minder tijd voor het onderhouden van de website. Ook wordt het doel van de website na verloop van tijd anders. Het bedrijf wil bijvoorbeeld een andere doelgroep bereiken met een ander design. Of men heeft als doel de online vindbaarheid van het bedrijf verhogen om klanten uit het internet te halen. Maar ook het koppelen van een nieuwsbrief en het beveiligen van de website tegen spam. Het zijn enkele reden voor een bedrijf om een website te laten ontwerpen door een bureau.

Online kennis

Het bouwen van een website is vaak niet moeilijk. Het online vindbaar maken van een website vraagt om specifieke kennis. En die kennis is vaak in huis bij een online marketingbureau. Bij het bouwen van een website is het belangrijk om na te denken over de opbouw.  Bij elke stap denkt een bureau na over op welke manier zij een website zo hoog mogelijk kunnen laten ranken in Google. Dit noemt ment zoekmachine optimalisatie.

Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een site structuur, een snelle laadtijd en een goede mobiele weergave van de website. Wist je dat bijna de helft van de bezoekers op je website komen via een telefoon of tablet? Daarom is het belangrijk dat je website goed leesbaar is op elk apparaat. Daarnaast is ook het optimaliseren van teksten op je website belangrijk om hoger te ranken in Google dan de concurrent.

Zelf aan de slag?

Wil je na het lezen van dit artikel zelf aan de slag om een website te maken? Denk dan dus goed na over het doel van de website. Daarnaast kan je gebruik maken van onze kennisbank om meer te leren over online marketing in het algemeen. Onze gouden tip bij het maken van een website? Zorg dat de afbeeldingen op je website niet te groot zijn. Dit zorgt voor een lange laadtijd en hierdoor is de kans groot dat bezoekers afhaken voordat zij de website gezien hebben. Daarnaast zal het ook niet helpen om hoog in de zoekresultaten van Google getoond te worden.

Website laten ontwerpen door Nerox?

Wil je na het lezen van dit artikel een website laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op en vertel onze meer over je wensen en het doel van de website. In de afgelopen jaren hebben wij honderden website -vindbaar in Google- opgeleverd aan klanten. Waarom Nerox? Wij maken vindbare websites voor bedrijven binnen (bijna) elk budget!